18.5 C
Oslo
21/09/20
Hangar.no

Alvorlig hendelse ved Helsinki-flyplass

Den finske havarikommisjonen har iverksatt en omfattende undersøkelse av en hendelse i desember 2011 som anses svært alvorlig.

Et fly fra selskapet Blue1 var i ferd med å lande på den ene rullebanen ved flyplassen i Helsinki, da et annet fly kjørte ut på samme bane.

Mannskapet på Blue1-flyet som ble operert av Golden Air, oppdaget i siste liten at rullebanen allerede var opptatt med et annet fly og klarte å unngå en kollisjon ved å få flyet opp i lufta igjen.

I følge den finske TV-stasjonen YLE1 var det flyselskapet RAF-AVIA fra Latvia som opererte flyet som kjørte ut på rullebanen uten godkjennelse fra tårnet.

Undersøkelsen av hendelsen er meldt til å kunne ta rundt åtte måneder før den er klar. Slike hendelser er ekstremt sjelden i Finland melder TV-stasjonen.

Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer