Flesteparten av Europas flyselskap har hatt store problemer mandag ettermiddag etter at billettsystemet Amadeus gikk ned.

Ved Finnairs base i Helsinki ble de aller fleste flyene stående på bakken ettersom det ikke gikk å sjekke inn passasjerene som skulle ut å fly. Feilen oppsto ved 16.30 tiden og rammet de aller fleste selskapene med tilknytting mot systemet.

Både Norwegian og SAS melder også om store drifts-problemer med Amadeus som gir problemer for passasjerer som ønsker å booke flybilleter gjennom selskapenes nettsider eller via reisebyråer.

Det er ventet at feilen vil bli rettet i løpet av en halvtime. SAS sier til NRK at de ikke har fått noen forklaring på hva feilen med datasystemet skyldes.

 

 

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleGulf Air: Mot slutten for selskapet
Next articleAeroflot tvinger homofile til å gifte seg