14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Amadeus sliter – skaper trøbbel for flyselskap

Flesteparten av Europas flyselskap har hatt store problemer mandag ettermiddag etter at billettsystemet Amadeus gikk ned.

Ved Finnairs base i Helsinki ble de aller fleste flyene stående på bakken ettersom det ikke gikk å sjekke inn passasjerene som skulle ut å fly. Feilen oppsto ved 16.30 tiden og rammet de aller fleste selskapene med tilknytting mot systemet.

Både Norwegian og SAS melder også om store drifts-problemer med Amadeus som gir problemer for passasjerer som ønsker å booke flybilleter gjennom selskapenes nettsider eller via reisebyråer.

Det er ventet at feilen vil bli rettet i løpet av en halvtime. SAS sier til NRK at de ikke har fått noen forklaring på hva feilen med datasystemet skyldes.

 

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer