Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg
Norge

Ambulansefly: Nå står de fleste av disse flyene på bakken i Norge

Ambulanseflyene til Lufttransport får ikke mye luft under vingene nå om dagen. Selskapet med base i Tromsø har flere fly ute av drift og i Finnmark er det nærmest umulig å få ambulanseflyene i lufta.

Årsaken er konflikten med pilotene hvor motivasjonen nå er nærmest fraværende hos de ansatte i følge avisen Nordlys. 

Lufttransport har kun litt over ett år igjen av kontrakten med å fly ambulansefly, før et svensk selskap tar over som vinner av anbudet fra 2019.

Nå har pilotene i Lufttransport valgt å si opp jobbene sine i tur og orden. Et forsøk på å få de ansatte pilotene til å inngå avtale om å fly for det svenske selskapet skal ha havarert.

Til Nordlys sier ledelsen i selskapet at det vil være naivt å tro at de klarer å levere og opprettholde en god ambulansetjeneste ut de 14 månedene som står igjen av kontrakten.

Luftambulansetjenesten HF har i mellomtiden måtte leie inn ambulansefly fra det svenske selskapet Babcock, selskapet som skal overta kontrakten i 2019.

Flere medier har spekulert i om staten skal spare penger på å ha valgt det svenske selskapet fremfor det norske under anbudsrunden. Til det sier helseminister Bent Høie til avisen at det ikke medfører riktighet.

Høie sier at anbudsvinneren Babcock er 100 millioner kroner dyrere enn kontrakten med Lufttransport er i dag. Han sier prisen på anbudet Lufttransport leverte var 400 millioner kroner høyere enn dagens pris på anbudet, melder Nordlys.

Luftambulansetjenesten HF vurder om det skal leies inn flere fly fra Sverige, og hvor da Lufttransport vil bli fakturert for denne innleie. Det kan også bli aktuelt å la det svenske selskapet slippe til før tiden, men dette vil uansett bli dyrt for dagens operatør.

Babcock skal etter planen overta kontrakten med ambulanseflyvninger i Norge fra 1. juli 2019.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

SunExpress også til Oslo med Tyrkiaruter i 2019

KLM og Air France på offensiven – øker sterkt i vinter til Skandinavia

Norwegian-selskap får DOT-godkjennelse i USA