7.2 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

American Airlines Airbus-fly fortsatt på bakken seks måneder etter hendelse

Et Airbus A321-fly som opereres av det amerikanske flyselskapet American Airlines, står fortsatt på bakken seks måneder etter en hendelse med flyet.

Det var 10. april i år at flyet ble benyttet på ruten mellom New York og Los Angeles. Ved avgang fra John F. Kennedy-flyplassen i New York løftet flyet seg opp fra rullebane, men startet å rulle over mot venstre og fikk venstre vingespiss til å kollidere med et rullebaneskilt.

Flyet klatret ut, ved FL200 bestemte mannskapet seg for å stoppe stigningen og returnere til JFK og ga ATC beskjed om at de hadde opplevd en sterk vrenging av flyet mot venstre under avgang.

Seks måneder etter hendelsen står flyet fortsatt parkert på bakken og det under beordring fra den amerikanske havarikommisjonen NTSB. I følge nettstedet One Mile at a time som har snakket emd NTSB, er det ikke blitt fullført arbeidet med å etterforske hendelsen og å konkludere med hva som fikk flyet til å legge seg over mot venstre under avgang.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer