Det amerikanske flyselskapet American Airlines hedrer nå soldater som har fått medalje for sinn innsats i Forsvaret. Det er i samarbeide med National Medal of Honor Museum at flyselskapet har valgt å dekorere en Airbus A321 med en dekor som er en hyllest til alle som har mottatt medlaje.

Airbus-flyet ble avduket fredag i Arlington i Texas. Flyets spesielle dekor har fått navnet Flagship Valor.

Det er soldater som har vist mot, patriotisme, integritet og har ofret seg som mottar medaljer for sin innsats.

Medla of Honor er i følge Wikipedia den høyeste militære utmerkelsen som tildeles av USA. Medaljen tildeles medlemmer av USAs væpnede styrker som har utmerket seg på en fremragende måte ved mot og fryktløshet, med risiko for eget liv, og utover det plikten krever, i innsats mot fienden. Utmerkelsen tildeles også posthumt.

Personell i alle av USAs forsvarsgrener kan motta medaljen. Den finnes i tre versjoner: en for hæren, en for marinen, marineinfanteriet og kystvakten, og en for flyvåpenet. Medaljen er den eneste som av personell i USAs væpnede styrker bæres i bånd om halsen. Kommandørtegnet for Legion of Merit bæres også om halsen, men tildeles utelukkende utlendinger.

Medal of Honor tildeles av USAs president. Tildeling skjer i Kongressens navn, noe som også er inngravert på medaljens revers. Dette har medført at medaljen omtales som Congressional Medal of Honor, selv om dette ikke er utmerkelsens offisielle navn.

ANNONSE
Forrige artikkelFem land lover å ikke ta beslag i russiske fly
Neste artikkelBestiller 10 fly av typen Twin Otter