Foto: Hans O. Nyborg

Southwest Airlines kunngjorde i dag at flyselskapet vil fortsette å bygge sin virksomhet rundt 737 MAX-familien med en ny ordre på 100 fly og 155 opsjoner på tvers av to modeller. Avtalen kommer etter en flerårig flåtevaluering fra Southwest, og betyr at Boeing og dets leverandører kan bygge mer enn 600 nye 737 MAX-jetfly for flyselskapet gjennom 2031.

Southwest hadde utforsket alternativene for å modernisere den største komponenten i flåten: 737-700 som betjener flyselskapets behov for et 140-150-setersfly. Med den nye avtalen bekreftet flyselskapet 737-7 som sitt foretrukne erstatnings- og vekstfly.

-Southwest Airlines har operert Boeing 737-serien i nesten 50 år, og flyet har gitt betydelige bidrag til vår suksess uten sidestykke. Dagens forpliktelse til 737 MAX styrker vår fortsatte takknemlighet for flyet og bekrefter våre planer om å tilby Boeing 737-flyserien til våre ansatte og kunder i årene som kommer, sier Gary Kelly, styreformann og administrerende direktør i Southwest.

Southwest Airlines har fra før 60 737 MAX 8 med fortsatt 10 slike fly som skal leveres fra en eldre bestilling, i tillegg til syv MAX-7 som også er på vei.

-I tillegg til å støtte vår innsats for å operere bærekraftig og effektivt, tilbyr 737 MAX ansatte og kunder reisekomfort som en roligere hytte, større hylleplasser, sitteplasser med justerbare nakkestøtter og mer bysseplass for service om bord, sier Mike Van de Ven, administrerende direktør i Southwest.

Avtalen betyr enormt mye for Boeing og selskapets videre arbeide med å få gjenopprettet tilliten til flytypen heter det i en pressemelding.

Southwest får dermed en bestilling på 200 737 MAX 7 og 180 737 MAX 8. Flyselskapet har valgt å kalle flyene for 737-8 og 737-7.

-Vi er dypt beæret over Southwests fortsatte tillit til Boeing og 737. Deres flåtebeslutning i dag gir mer stabilitet for vårt største kommersielle program og vil sikre at hele 737-familien vår vil bygge nye fly for Southwest i årene som kommer, sier Stan Deal, president og administrerende direktør i Boeing Commercial Airplanes.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS-pilotene enig om frysing av lønninger
Neste artikkelHar inngått avtale om leie av Dreamlinere