JetBlue

Det amerikanske flyselskapet JetBlue er i full gang med å fornye kabinen på en stor andel av sine 130 Airbus A320 og 64 Airbus A321-fly. Men arbeidet som var godt i gang har måtte utsettes og settes på pause nå.

Årsaken er at den europeiske flyprodusenten Airbus ikke klarer å levere nye A321neo etter oppsatt avtale. JetBlue skulle ha fornyet sin flåte med 13 nye A321neo i 2019, så langt er seks av disse flyene levert. Det spøker nå for om de resterende syv flyene er levert når kalenderen viser 2020.

Flyselskapet har hatt en god plan for når eksisterende Airbus-fly skulle inn for å få byttet interiøret, stolene og annet i kabinen, men ettersom forsinkelsen fra Airbus er så store ramler hele korthuset med når flyene skal ut av trafikk og inn i en hangar for oppgradering.

JetBlue mener allikevel at flyselskapet skal rekke sin egen deadline på å få alle flyene fornyet i kabinen, tross forsinkelsene. Selskapet satser på å ta flere fly etterhvert samtidig og få nytt interiør på plass, bare Airbus klarer å få levert flyene som de sliter med.

Selskapet i USA har 84 Airbus A321neo i bestilling hos Airbus. Så langt er 21 av de eldre 320 flyene pusset opp innvending, mens det gjenstår rundt 50 fly som skal være ferdig innen årsskiftet.

Det nye interiøret i kabinen består av mer oppbevaringmuligheter for passasjerene, nye større skjermer i seteryggene og ladepunkter ved hvert sete for mobil og PC. I tillegg skal det nytt lys inn i kabinen med mood-lightning muligheter. Mindre beinplass er også noe som blir resultatet av det nye interiøret melder Business Insider.

Nytt interiør og nye seter i flyene til JetBlue

ANNONSE
Forrige artikkelKrise for russisk Sukhoi-produksjon
Neste artikkelNTSB kommer med anbefalinger rundt Boeing 737 MAX innen oktober