Hangar.no
Foto: American Airlines

Amerikanske flyselskap kansellerer 737 MAX flyvninger til november

Både United Airlines, American Airlines og Delta Air Lines velger nå å kansellere bruken av Boeing 737 MAX frem til november i år.

I følge ledelsen i flere av selskapene virker det som for hvert steg en tar fremover i få flyene i luften igjen, blir det tatt to skritt bakover med nye utfordringer.

De amerikanske flyselskapene har både kansellert en rekke ruter og flyvninger på grunn av at MAX-flyene står på bakken. American Airlines vil alene kansellere 115 flyvninger per dag grunnet at flytypen står på bakken.

Både Federal Aviation Administration (FAA)  og de amerikanske pilotforeningene sier til den amerikanske avisen The Wall Street Journal at listen over problemer med MAX-flyene som Boeing må finne løsninger på, vokser for hver dag. Det er derfor lite trolig at flytypen kommer i luften igjen i 2019.

United Airlines har så langt kansellert 2900 flyvninger bare i oktober måned som følger av mangel på fly.

Andre nyheter

United Airlines utsetter leveransen av Airbus A350 til 2027

Nå er denne flytypen godkjent for 480 seter! – Må bruke doble nødsklier

Hans Olav Nyborg

Airbus feiret produksjon av A220 nummer 100 i rekken

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer