12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
KLM og Amsterdam Schiphol samarbeider om helautomatiske flybroer

Amsterdam: Starter å bruke automatiske flybroer – Vil redusere bruken av personell på flyplasser

Flyplassen Amsterdam Schiphol har i samarbeide med det nederlandske flyselskapet KLM startet test av verdens første helautomatiske flybroer.

Testene som nå er i gang gjør at en dobbel passasjerbro (flybro) kan koble seg automatisk til et fly på under et minutt, og reduserer dermed ventetiden for passasjerer og flyselskapene.

Den helautomatiske broen hjelper også til med å øke hastigheten på flyets turnaround-tid, det vil si tiden flyet står på bakken før neste flyvning. I tillegg reduseres også sannsynligheten for funksjonsfeil eller skade på grunn av menneskelig feil.

Den helautomatiske passasjerbroen vil bli brukt av KLM og SkyTeam-partnere for interkontinentale flyvninger under avgang fra Pier F på Amsterdam Schiphol den nærmeste tiden. Denne automatiserte passasjerbrua vil bli testet i Schiphols flyplassvirksomhet frem til slutten av 2019.

Deretter vil det bli tatt en beslutning på om utrulling av systemet til flere flybroer på flyplassen.

Flyplassen utviklet den automatiserte passasjerbroen i samarbeid med flybroleverandøren CIMC-TianDa, det nederlandske høyteknologiselskapet Sioux-CCM og KLM. Denne passasjerbroen er utstyrt med et smart teknologisystem, der kameraer på broen kjenner igjen døren til flyet. Broen kan deretter koble seg til flydøren ved hjelp av sensorer. En KLM-ansatt aktiverer den automatiske passasjerbroen og overvåker prosessen fra en sentral.

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer