Anklages for å ha forsøkt å skru av flymotorer, skylder på «magisk sopp»

Foto: Alaska Airlines

En pilot som på fridagen forsøkte å skru av motorene på et Alaska Airlines-fly i USA, har forklart at han hadde spist såkalt magisk sopp to dager tidligere.

Den 44 år gamle mannen jobber i selskapet, og satt i cockpiten i setet bak pilotene. Han er under føderal etterforskning, og anklages også av en domstol i Oregon for 83 drapsforsøk og for å ha satt flyet i fare.

Etter pågripelsen fortalte han politiet at han hadde tatt psykedelisk sopp for første gang etter å ha slitt med depresjon i seks måneders tid, framgår det av rettsdokumenter. Han fortalte også politiet at han trodde han hadde et nervøst sammenbrudd, og at han ikke hadde sovet på 40 timer.

Forskning har vist at psilocybin, et naturlig hallusinogen som finnes i visse typer sopp, kan ha god virkning i behandling av angst, depresjon og andre psykiske lidelser.

Det var søndag at mannen forsøkte å skru av motorene på flyet. Det utløste en nødsituasjon, men flyet landet til slutt trygt i delstaten Oregon nordvest i USA.

44-åringen er kaptein i Alaska Airlines etter å ha jobbet i selskapet og andre selskaper siden 2001. Det har ikke tidligere vært noen anmerkninger til jobben han har gjort.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelKLM vant internasjonal bærekraftskonkurranse
Neste artikkelOmstridt flyavgift utsatt minst en måned