Ansatte gjør seg klar til kamp mot nedleggelse av en av to Dreamliner-fabrikker

Boeings fabrikk i Seattle - FOTO: HANS OLAV NYBORG

Ansatte hos flyprodusenten Boeing, som er medlem av den største fagforeningen, gjør seg klar til kamp mot nedleggelse av en av fabrikkene som produserer 787.

Boeing har signalisert at ettersom produksjonen av antall fly per måned må reduseres til kun seks fly, og etterspørselen etter nye fly er fraværende, vil all produksjon av Dreamlinere samles enten i Seattle, eller i Charleston. Det er på disse to stedene flyene produseres i dag.

Ansatte som er medlem av IAMAW – vil forberede seg på aksjoner i forbindelse med vurderingen rundt om en av produksjonslinjene skal legges ned.

Utfordringen for de ansatte på Everett ved Seattle, er at det kun er i Charleston at den største versjonen av 787, Boeing 787-10 blir produsert. Det kan tale for at all produksjon ender opp ved denne fabrikken.

På den andre siden er det store utfordringer med produksjonen av Dreamlinere i South Carolina. Åtte Dreamlinere som alle er produsert i Charleston, har måtte settes på bakken av flyselskapene som opererer dem. Dette som følger av at det er oppdaget feil i monteringen av flyene.

I følge nettstedet Airways, har fagforeningen en måned på seg til å samle sammen en sak overfor Boeing i forhold til hva de ansatte ønsker.

ANNONSE
Forrige artikkelMente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen
Neste artikkel700.000 passasjerer hos SAS i august