Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg
Norge

Ansatte på Oslo Lufthavn kan måtte betale 10.000 for å parkere

Fra 1. januar 2019 innfører Oslo Lufthavn en ny løsning for parkering blant ansatte. For flere ansatte kan det bety at de må betale parkering på egen arbeidsplass selv.

I følge avisen Romerikes Blad er ikke den endelige prisen på parkeringen endelig avgjort, men avisen siterer ansatte som sier at det i henhold til et utkast fra Avinor kan bli snakk om å måtte ut med over 10.000 kroner i året for å parkere på egen flyplassen.

– Vi har ikke landet på noen konkret pris ennå. Det er mange gamle avtaler med diverse aktører vi må se på. Uansett er parkeringsvirksomhet en viktig inntektskilde for Avinor. Vi kan ikke gi bort mange plasser gratis, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud til Romerikes Blad.

Avinor på sier til avisen at dette ikke er noe nytt, og at sånn har det alltid vært. Noen har betalt parkeringen selv, andre har fått dekket den delvis av arbeidsgiveren sin og noen arbeidsgivere har betalt hele parkeringskostnaden for den ansatte. Slik vil det fortsette å være med det nye opplegget også sier Høeg Ulverud til avisen.

Kollektivtransport til og fra Oslo Lufthavn kan være et av alternative for ansatte, dersom arbeidsgiver ikke ønsker å ta hele regningen for parkering, og man må betale deler selv heter det. Der hvor dette ikke er mulig sier Avinor at det bli opp til arbeidsgiveren der den ansatte jobber, om hvem som skal betale for parkering på Gardermoen.

Fra januar innføres det  automatisk skiltgjenkjenning på alle parkeringsområder på Oslo Lufthavn. Det samme parkeringssystemet for Avinors ansatte er allerede innført på 33 lufthavner i Norge. Oslo Lufthavn er den siste flyplassen som skal iverksette denne løsningen skriver avisen.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines øker på Avinor Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg

Transportselskap på Oslo Lufthavn melder oppbud onsdag morgen

Faktisk helt sant: Nordmenn flyr omtrent fire ganger mer innenriks enn svenskene

Hans Olav Nyborg