Foto: Hans Olav Nyborg

Flyprodusenten og flyselskapet Antonov i Ukraina publiserte en melding fredag kveld på Twitter der selskapet skriver at det ikke har noen oppdatert informasjon om verdens største fly, Antonov An-225.

Flyet sto parkert på hjemmebasen i Gostomel, en base Antonov benytter for sine fly, men som også er base for SALIS-programmet til NATO.

Torsdag kunne den nye sjefspiloten som flyr kjempeflyet An-225 melde at flyplassen var inntatt av russiske styrker, men at flyet var helt og uten skader. De siste dagene har det ikke kommet noen bekreftelser på status for det enorme flyet, ei heller bilder som viser om det faktisk er uskadd.

Flere medier i Ukraina skal ha meldt at hovedhangaren til Antonov skal være skadet og ødelagt, men uoffisielle meldinger skal ha det til at flyet det er snakk om sto parkert utenfor hangaren.

Antonov An-225 ble sist benyttet til å fly deler til en vindmølle til flyplassen Billund i Danmark. Det var den 5. februar da flyet returnerte til Ukraina. Mange har spurt seg hvorfor flyet ikke ble fløyet ut fra Ukraina når det var så stor fare for et angrep fra russisk side, dette har selskapet selv ikke svart på så langt.

ANNONSE
Forrige artikkel-Det er en stor feil de nå gjør!
Neste artikkelKommer med kraftig advarsel til Airbus – Vil kansellere