14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Åpner helårsrute til Sapporo

Tidligere i år annonserte Finnair at de åpner en ny rute til Sapporo 15. desember. I dag kommer de med oppdatert informasjon om at de utvider dette til å bli en helårsrute.
 
Sapporo ligger i Hokkaido, og er en populær vinter- og skidestinasjon. I tillegg er området kjent for sin sjømat, ramen og varme kilder med spa. Som en del av vekststrategien, blir Sapporo Finnairs femte japanske destinasjon, i tillegg til Tokyo, Osaka, Nagoya og Fukuoka.
 
Sjefen for Finnair i Skandinavia, Robert Lönnblad, er veldig fornøyd med utvidelsen.

Sjefen for Finnair i Skandinavia, Robert Lönnblad

– Vi ser at Japan blir en stadig mer populær destinasjon blant nordmenn. Med under én time kortere reisetid enn det nest raskeste flyselskapet fra Norge, er Finnair utvilsomt det mest effektive alternativet, sier han. ­– Dette er et nøkkelmarked for oss, og med fem japanske byer i nettverket vårt, er Finnair nå det største europeiske flyselskapet som flyr til Japan. Med den nye ruten blir vi også det eneste europeiske flyselskapet med faste avganger til Sapporo.

I vintersesongen vil flygningene gå fra Helsinki på søndager og torsdager, og fra Sapporo på mandager og fredager. I sommersesongen vil de gå fra Helsinki på søndager og onsdager, og fra Sapporo på mandager og torsdager. Flytiden er på cirka ni timer.
 
Den økende trafikken mellom Norge og Asia går begge veier, og ifølge lederen i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål, er trafikken fra Asia veldig viktig for norsk reiseliv.
 
­– Vi ser at Asia har en stadig større del av totale utenlandske gjestedøgn til Norge. Japanerne er en kjøpesterk gruppe og Japan er et viktig marked for norsk reiseliv, forteller Bergmål.
 
Fra begynnelsen av sommersesongen 2020, øker Finnair også frekvensen til Osaka i Japan med to ukentlige avganger. Dermed har selskapet totalt 12 ukentlige flyreiser på denne ruten. Både Osaka og Sapporo-ruten er en del av Finnairs codeshare-samarbeid med flyselskapet Japan Airlines.  
 
Som tidligere annonsert, åpner Finnair også daglige direkteruter til Haneda Airport i Tokyo fra mars 2020. De nye frekvensene til og fra Haneda kommer i tillegg til Finnairs daglige flyreiser til flyplassen Narita i Tokyo.

Andre nyheter

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

Ber norske myndigheter om hjelp – Kommer ikke gjennom vinteren uten

Hans Olav Nyborg

Widerøe flytter alt av vedlikehold hjem til Norge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer