Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Åpner verdens korteste rute med verdens største passasjerfly -Airbus A380

Flyselskapet Emirates velger nå å åpne det som blir verdens korteste rute, fløyet med verdens største passasjerfly. Ruten går fra Dubai i Emiratene til Muscat, som er hovedstad og største by i Oman.

Selve flyturen blir med en flytid på 75 minutter. Flyet har tre klasser ombord og kan ta 519 passasjerer. Emirates skal fly denne ruten to ganger i uken med første avgang fra Dubai 08.25, og landing i Muscat 09.40. Den andre avgangen fra Dubai blir på ettermiddagen 16.10.

Flyselskapet skal i førsteomgang fly denne ruten nå i sommer frem til utgangen av oktober måned. Allerede nå ser bookingtallene ut til at ruten også blir forlenget inn i vintersesongen 2019/2020.

Airbus A380 benyttes oftes på ruter som er av typen langdistanse som kan være over 8-10 timer.

Flyselskapet har i dag for mange fly, og veksten så langt har stagnert. Nå ser selskapet seg rundt etter alternative måter å bruke kjempeflyene av typen Airbus A380. Denne uken ble det også kjent at Emirates har satt en sluttdato for når siste Airbus A380 skal være faset ut av flåten.

Det skal skje innen utgangen av 2030.

Andre nyheter

Skal fly oppvisning med BEA-Airbus under IAD

Hans Olav Nyborg

Virgin Galatic skal tilby kommersielle romflyvninger fra 2020 – Får kritikk for ikke å være klimavennlig

Hans Olav Nyborg

Dette er de tre mest innbringende flyrutene i verden

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer