Åpnet ny terminal i januar – Nå kan kapasiteten være sprengt

Tromsø lufthavn - Foto: Hans O. Nyborg

Ett år etter at Tromsø lufthavn åpnet sin nye utenlandsterminal kan kapasiteten være sprengt. Nå planlegger Avinor for en utvidelse av terminalen igjen.

I følge NRK som først omtalte saken kostet den nylig utbyggingen over en milliard kroner. Nå frykter lufthavnledelsen for at det ikke vil være plass til mer utvidelse av trafikken etter vinteren 2025.

-Vi ser at det allerede fra vinteren 2025/2026 vil bli utfordringer med å vokse videre, spesielt gjelder det utenlandstrafikken sier lufthavnsjef Ivar Helsing Schrøen til NRK.

Med både tyske, franske og britiske flyselskap som har fått øynene opp for Tromsø og Nord-Norge, har prognosene Avinor har satt seg fullstendig falt i fisk.

-Da vi startet planleggingen av terminalutvidelsen i 2014/2015 var ikke den gitte vekstprognosen i nærheten av det den nå faktisk er. Etterspørselen etter Nord-Norge og Tromsø har rett og slett eksplodert de siste årene sier lufthavnsjefen til NRK.

Avinor har derfor satt i gang et prosjekt som nå skal se på nok en utvidelse av terminalen i Tromsø som håndterer utenlandstrafikken.

-Vi er i gang med se hvilke muligheter som ligger der for en ny utbygging, men det tar så klart tid å få på plass slike prosjekter, sier Helsing Schrøer.

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe-fly måtte snu etter svilukt i cockpiten
Neste artikkelFAA har avslørt juks med kinesisk titan hos Boeing og Airbus