Åpnet ny terminal i Tromsø

I dag åpnet samferdselsminister Jon-Ivar Nygård en ny terminal på Tromsø Lufthavn. – Den nye terminalen vil gi reisende en langt bedre passasjeropplevelse og bidrar til at Tromsø er godt rustet til å ta imot stadig flere flypassasjerer, sa Nygård under dagens åpningsarrangement.

Tromsø lufthavn har blitt bygget ut med 10 000 kvadratmeter, samt tre oppgraderte flyoppstillingsplasser med brotilknytning. Lufthavnen har også fått et helt nytt bagasjeanlegg.

Terminalen på Tromsø lufthavn har ikke vært dimensjonert for trafikkveksten man har sett de seneste årene, og kapasiteten på lufthavnen har lenge vært sprengt. Før utbyggingen hadde Tromsø lufthavn en kapasitet på 1,4 millioner reisende i året, mens det var 2,3 millioner reisende i 2019. Med ny terminal vil Tromsø lufthavn kunne ta imot 2,7 millioner passasjerer i året.

– Foruten den nye terminalen i Tromsø, bygger vi to nye lufthavner i Nord-Norge, i Bodø og ved Mo i Rana. Vi vil også styrke rutetilbudet og redusere billettprisene på flyrutene som staten kjøper av flyselskapene. Dette er alle tiltak som vil være til nytte for befolkningen og næringslivet i Nord-Norge, sa Nygård.

Avinor rapporterer om økende interesse for Tromsø i Europa og forventer en sterk vekst av reisende i årene fremover, blant annet av turister interessert i nordlys og toppturer. Avinors prognoser spår at Tromsø lufthavn når 2,5 millioner reisende i 2030, og 2,8 innen 2040. På dette tidspunkt vil antagelig flere av flyene på lufthavnen være fossilfrie, noe direktør for Widerøe Stein Nilsen kommenterte da han talte under åpningen.

ANNONSE
Forrige artikkelAustrian Airlines skal hente inn 10 Dreamlinere i flåten
Neste artikkelSå mye skyldte flyselskapet Flyr til Avinor