Foto: Hans Olav Nyborg

Hele 7 av 10 av Apollos pakkereiser i sommer er allerede solgt – og Hellas blir sommerens store vinner.

Nordmenns reisefeber er tilbake på topp. Reisearrangøren Apollo melder om salgsrekorder fra hele landet, og totalt er nå hele 7 av 10 av reisearrangørens pakkereiser i sommer solgt. Mest populært er Hellas: 70 prosent av de som har sikret seg årets ferie gjennom Apollo skal til en gresk by eller øy. I tillegg viser beregninger gjort av reisearrangøren at hele 6 av 10 av alle pakkereiser fra Norge i sommer vil gå til det populære ferielandet. 

– Salget går over all forventing, og for hver uke som går blir stadig flere hoteller utsolgt. Ønsker man å ta sommerferien utenlands i år bør man med andre ord ikke vente for lenge med å bestille – spesielt ikke dersom man drømmer om Hellas og Middelhavet, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.  

Siden reiselivets prisbilde styres av etterspørsel, lønner det seg nærmest alltid å være tidlig ute med å bestille. Ekstra lønnsomt blir det trolig i år, da den store pågangen etterlater liten tro på at det blir mange restplasser igjen. Likevel forsikrer Rivera om at det ikke er grunn til panikk dersom man ikke har sikret seg ferien enda. Det finnes nemlig fortsatt mange muligheter – og gode råd! 

– Mitt beste tips til etternølerne er å unngå strømmen. Velg heller mer uoppdagede reisemål fremfor kjente trendsettere! Hellas byr eksempelvis på utallige koselige reisemål hvor masseturismen glimrer med sitt fravær, som Limnos, Mytilini og Kalamata. Her koster fort både hotellet, iskaffen og middagen langt mindre enn på Mykonos, samtidig som du kommer tett på det genuine greske. Vinn/vinn!, tipser Rivera.  

ANNONSE
Forrige artikkelTo fly kolliderte på flyplass i Taipei
Neste artikkelSiste: Canada gir bort russiskeid Antonov An-124 til Ukraina