14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no
Foto: TSA

April: Økning i våpenbeslag på amerikanske flyplasser

Amerikanske TSA som håndterer sikkerheten på amerikanske flyplasser fikk en rekord i antall håndvåpen som ble beslaglagt på flyplasser i USA i april måned.

Bare i april ble det oppdaget 350 håndvåpen i håndbagasje som ble sjekket i sikkerhetskontroller landet over. Det er en økning fra april 2018 på 11 våpen.

Det å ta med seg håndvåpen gjennom sikkerhetskontrollen i USA kan gi bøter opptil 13.000 amerikanske dollar. I tillegg vanker en tur i arresten på vedkommende som har «glemt» å ta ut våpen før flyreisen.

I uken fra 29. april til 5. mai ble det avdekket 83 våpen i håndbagasje som ble sjekket i sikkerhetskontrollen på amerikanske flyplasser. 69 av de 83 våpen som ble konfiskert lå i håndbagasje ferdig ladet for å skytes med. 17 av de våpen som ble konfiskert hadde flere kamre i sylinderen.

Det ble også avdekket en røykgranat, to lightere formet som håndgranater og nødraketter som personer hadde med seg i håndbagasjen.

Antallet kniver, sverd, stikkvåpen og kastevåpen var også på listen over økte funn i april i år.

Noe av funnene i håndbagasje i USA forrige uke. Foto. TSA

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer