Det israelske flyselskapet Arkia har stanset sine flyvninger til Stockholm Arlanda i protest mot at flyplassen nekter selskapet å benytte israelske metoder for sikkerhetsjekk av sine passasjerer og fasilitetene selskapet flyr til.

Dermed har Arlanda etterfulgt Malmö og Kastrup, som fra før har gitt selskapet klar beskjed om at de sikkerhetsmetodene som benyttes er helt uønsket på flyplassene.

Etter at Kastrup innført forbud mot metodene benyttet av sikkerhetsinspektører fra Arkia, måtte selskapet flytte sine flyvninger til Malmö, da det samme skjedde her, flyttet operasjonen seg til Stockholm Arlanda. Nå har selskapet på nytt møtt motstand og melder gjennom israelske medier at de stanser alle flyvninger til Danmark og Sverige.

Det er Shin Bet Security som har utført sikkerhetsjekk av alle passasjerer som skal fly med Arkia, noe som inkluderer sjekk av etnisk personalprofil, samt omfattende utspørring av passasjerer som skal reise med selskapets fly.

Transportdepartementet i Israel sier til mediene i hjemlandet at de er i samtaler med svenske myndigheter for å finne en løsning på denne utfordringen selskapet har fått.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleEU skal forsterke forbrukervern for flyplassasjerer
Next articleThomas Cook med Ipad-suksess