Twitter/@johannorbergSE

Den svenske hovedflyplassen Stockholm Arlanda står foran sin kanskje tøffeste tide gjennom 20922, de neste dagene er det ventet enormt antall passasjerer, og køene vil bli lange. Nå advarer driftsselskapet Swedavia passasjerene om ikke å komme for sent, men møte tre timer før avgangen.

Sommerreisene er i full gang, og i løpet av de neste dagene ventes Stockholm Arlanda Airport å håndtere mange passasjerer. Det betyr stort press på hele flyplassen og fare for trengsel og lengre ventetider både ved innsjekking og sikkerhetskontrollene . Swedavia ber alle som skal fly om å være på flyplassen når innsjekking og bagasje for flyet åpner. Denne helgen begrenser vi tilsiget til terminalen. Kun passasjerer som har mindre enn tre timer til avgang får komme inn. Passasjerer som ankommer tidligere kan bli henvist til et angitt venteområde. For å gjøre det enklere for passasjerene er åpningstidene ved sikkerhetskontrollene i Terminal 5 utvidet, heter det i en pressemelding søndag.

Å være på flyplassen mer enn tre timer før avgang øker risikoen for trengsel og dannelse av lengre køer, spesielt ved sikkerhetskontrollene i terminal 5. Det er vanligvis fare for kødannelse i morgentimene på Arlanda, når et stort antall av passasjerene reiser samtidig.

Tilgangen til terminalen vil være begrenset av sikkerhetsmessige årsaker i løpet av denne helgen. Kun passasjerer med mindre enn tre timer før avgang vil få adgang. Dette gjør flyplassen for å redusere faren for at terminalen blir overfylt heter det.

Swedavia melder at det vil være et stort antall ansatte og ekstra personell på plass for å hjelpe passasjerer mellom de ulike sikkerhetskontrollene samt passasjerer som mangler tid.

Den generelle anbefalingen fra Swedavia er at passasjerer bør være på Arlanda inntil tre timer før avgang. Det er vanligvis når flyselskapene åpner innsjekkingen og bagasjeleveransen. Folks egen reise avgjør alltid hvor lang tid før avreise de må være på flyplassen melder selskapet.

Alle de tre store terminalene er nå åpne på Arlanda – Terminal 2, Terminal 4 og Terminal 5. Innsjekking og sikkerhetskontroll er tilgjengelig i alle tre terminalene.

Swedavia melder at det nå er en helt ny gangvei som forbinder terminal 4 med terminal 5. Med gangveien kan passasjerene nå alle gater fra de tre sikkerhetskontrollene. Personer som har sjekket inn bagasjen kan dermed benytte et hvilket som helst sikkerhetskontrollpunkt i Terminal 5 eller Terminal 4. Bemanningen ved sikkerhetskontrollene vil bli balansert etter behov.

De siste ukene har det vært kaos, trengsel og store forsinkelser på flyplassen.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing lanserer nytt fly i Eco-familien
Neste artikkelKansellerer alle utgående flyvninger