Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Armavia med hovedbase i Armenia har gitt den russiske flyprodusenten Sukhoi beskjed om at de ikke kommer til å ta i mot det neste flyet som er på vei fra produksjonslinjen.

Årsaken skal ligge i at flyselskapet ikke er interessert i å bygge en regional flåte med fly fra den russiske produsenten, og har under Farnborough hatt samtaler med både Airbus og Boeing om å bestille nye fly.

LES OGSÅ: AEROFLOT HAR FIRE AV ÅTTE SS100 FLY PÅ BAKKEN

I følge en talskvinne for flyselskapet er det helt uaktuelt å fortsette med kjøp av Sukhoi etter ulykken med flytypen i mai i år. Flyprodusenten har ikke kunne gi flyselskapet garantier overfor hva årsaken til styrten var og om det er feil på selve flyet som kan ligge bak.

Flyselskapet skulle etter planen få levert sitt andre fly av denne typen rett etter sommeren 2012.

 

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous article2011: Ny rekord for flyvninger over Europa
Next articleAeroflot: kun fire av åtte SS100 i bruk