8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Armavia dropper Sukhoi

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Armavia med hovedbase i Armenia har gitt den russiske flyprodusenten Sukhoi beskjed om at de ikke kommer til å ta i mot det neste flyet som er på vei fra produksjonslinjen.

Årsaken skal ligge i at flyselskapet ikke er interessert i å bygge en regional flåte med fly fra den russiske produsenten, og har under Farnborough hatt samtaler med både Airbus og Boeing om å bestille nye fly.

LES OGSÅ: AEROFLOT HAR FIRE AV ÅTTE SS100 FLY PÅ BAKKEN

I følge en talskvinne for flyselskapet er det helt uaktuelt å fortsette med kjøp av Sukhoi etter ulykken med flytypen i mai i år. Flyprodusenten har ikke kunne gi flyselskapet garantier overfor hva årsaken til styrten var og om det er feil på selve flyet som kan ligge bak.

Flyselskapet skulle etter planen få levert sitt andre fly av denne typen rett etter sommeren 2012.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer