14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Atlas Air Boeing 767 styrtet i Houston – Alle tre ombord omkom

Et Boeing 767-300 fly operert av fraktselskapet Atlas Air på vegne av nettbutikken Amazon Prime, styrtet under landing på den internasjonale flyplassen i Houston i USA lørdag.

N1217A, Boeing 767-300F ble fløyet fra Miami til Houston og forsvant fra radaren kort tid før det skulle lande på rullebanen. I følge CNN skal vrakdeler fra flyet være funnet i Trinity Bay nær Anahuac.

Det skal ha vært tre personer ombord, to piloter og en lasteansvarlig i følge flere amerikanske medier.

Vitner skal ha observert flyet like før det styrtet, forklaringene til de som så flyet er at det stupte mot bakken med nesepartiet først.

Den amerikanske havarikommisjonen NTSB har aktivert sitt Go-team som starter undersøkelser av stedet der flyet har styrtet, for å finne årsaken til ulykken.

N1217A ble produsert i 1992 og levert til China Southern Airlines. Det har siden blitt operert av LAN Chile før det i 2016 ble kjøpt av Atlas Air og bygget om fra passasjerfly til fraktfly.

Fra 30. april 2017 har Atlas Air fløyet flyet som endel av flyflåten til Amazon, verdens største nettbutikk. Amazon opererer 30 fly over hele USA.

Det er første gang på 20 år at et Boeing 767 fly havarerer i USA. Da ikke inkludert de to 767 flyene som ble kapret og styrtet under terroraksjonene i USA i 2001.

Stedet flyet styrtet nær Houston – Foto: Twitter/NTSB

3 dead, 'lightning sounds' from engine before a Boeing 767 jetliner nose-dived into Trinity Bay, sheriff saidMORE: http://bit.ly/2GHjU0E?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=snd&utm_content=kprc2

Publisert av KPRC2 / Click2Houston Lørdag 23. februar 2019

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer