-4 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no

ATR selger de første flyene av ny 42 versjon

Flyprodusenten ATR har inngått en avtale om salg av de første flyene i en ny versjon av 42-utgaven. Det er ATR 42-600 S ( STOL – Short Take-Off and Landing), ) som produsenten nå har solgt til flyselskapet PNG Air.

Avtalen gjelder salg av tre slike propellfly, og er inngått under Singapore Air Show denne uken.

Den nye versjonen av 42 er bygget for å kunne operere på flyplasser med rullebaner på minimum 800 meter i lengde, og selv da med 40 passasjerer ombord.

Flyprodusenten inngikk i 2019 en avtale med leasingselskapet Elix Aviation om salg av rundt 20 slike fly, hvor Air Tahiti skulle være lanseringskunde for flytypen. Nå kommer pressemelding om at det er PNG Air fra Papua Ny-Guinea som blir lanseringskunde og får flyene levert ført.

Det er ventet at flytypen blir ferdig sertifisert i 2022 med leveranser til selskap fra samme år.

Dagens ordinære ATR 42-600 krever 1025 meter for å kunne ta av fra en rullebane.

Andre nyheter

Boeing setter opp farten med leveranse av 737 MAX

Redaksjonen

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer