Troostwijk Auctions

Det britisk- nederlandske auksjonshuset Troostwijk har lagt ut flydeler og skrog fra en Boeing 707 på en av sine auksjoner. Det er 4X-ATB, et tidligere EL-AL i Israel fly, som nå er delt opp og skal vekk.

Selve flyet er delt opp med cockpiten for seg, fire motorer, flyseter, og skrogdeler som auksjoneres bort del for del.

Flyet har i flere år stått parkert i Tyskland, iført fargene til Lufthansa, med aldri vært fløyet for det tyske flyselskapet. Det ble etter eierskap hos El-Al gitt som en gave til Lufthansa fra Boeing på 1980-tallet og dermed malt i selskapets farger.

Dette aktuelle flyet ble hovedsaken i flere medier verden over da to menn kapret flyet 6. september 1970. Da var flyet på vei mellom Tel Aviv og Amsterdam. To palestinske menn kapret flyet kort tid etter avgang og forsøkte å ta seg inn i cockpiten.

Pilotene valgte å senke nesa på flyet nedover mot bakken , som førte til at de to mennene falt over ende. Den ene av de to mistet en håndgranat han hadde i den ene hånden, men til alt hell gikk ikke denne av.

Nå er det altså mulig å skaffe seg flyseter, hjul, flymotor eller en hel cockpit fra dette flyet.

Motorene av typen Rolls-Royce 508 ligger i skrivende stund på rundt 2500 euro, mens cockpit og nesepartiet ligger på 5000 euro. Sjekk ut auksjonen her.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Promoterer historisk by på Dreamliner
Neste artikkel(+) Skal fly verdens største passasjerfly på 59 minutter lang rute