Australia: Reduserer antall innreisende til 3000

Flere internasjonale flyselskap reagerer kraftig etter at myndighetene i Australia har vedtatt å redusere antallet personer som kan komme inn i landet fra andre land. Fra 14. juli endres tallet fra dagens 6000 per uke, til 3000. Noe som gjør at det for flyselskapene er umulig å belage seg på å frakte flere tusen passasjerer i uken over havet til Australia.

I følge Network 7 vil en lang rekke med selskap nå trolig suspendere sine flyvninger til landet, noe som gjør det enda vanskeligere for de mange tusener av australske innbyggere som i lang tid har forsøkt å komme seg hjem fra andre steder i verden. Det er rundt 35.000 australske borgere som prøver å komme seg hjem i følge australske myndigheter.

Australia ligger nå dårligst til med vaksinering av alle de “rike” landene som har tilgang på å kjøpe store kvantum med vaksine. Kun en liten del av befolkningen er vaksinert, og landets egen vaksine har vist seg ikke å holde mål, noe regjeringen hadde håpet i det lengste på.

Flere australske medier melder om at det nå er en omfattende jakt blant innbyggere i landet etter å få tatt de få vaksinene som er tilgjengelig.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) I full gang med å undersøke helikopterulykken
Neste artikkelTransavia France utvider med nok en rute til Arlanda