16.1 C
Oslo
18/09/20
Hangar.no
Foto: Qantas

Australsk flyselskap bygger om tre Airbus A321 til fraktfly

Det australske flyselskapet Qantas har inngått en avtale med et selskap som skal bygge om tre brukte Airbus A321 til fraktfly. Det er en avtale flyselskapet har med Australian Post som nå gjør at behovet for større fly melder seg. Fem til nå er det en Boeing 737-400, og to Boeing 737-300 som har vært brukt for postforsendelse.

De tre Airbus A321-flyene skal gå inn under ombyggingsprogrammet passenger-to-freighter (P2F), og får med det mulighet for å laste inn 14 containere på kabindekket, samt 10 containere i lasterommene. Med disse Airbus-flyene vil Qantas kunne frakte med seg ni tonn mer post enn med dagens Boeing 737 maskin.

I 2018 fraktet selskapet over 40 millioner parseller og over 400 tonn med post. Nå venter selskapet at dette antallet vil bli betydelig større volum i 2019.

Avtalene mellom postvesenet i Australia og Qantas gjelder frem til midten av 2025.

Andre nyheter

Ville kansellere MAX-bestillingen etter dødsulykken – Nå endrer de seg og ønsker flere slike fly

Hans Olav Nyborg

United Airlines etterlyser klarhet fra Boeing rundt NMA-flyet (797)

Hans Olav Nyborg

United Airlines kjøper 19 brukte Boeing 737-700

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer