9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Boeing

Avgått Boeing direktør får fallskjerm på 60 millioner dollar

Den nylig avgåtte direktøren for flyprodusenten Boeing, Dennis Muilenburg, får med seg en fallskjerm i hen hold til arbeidskontrakten, pålydene 60 millioner amerikanske dollar. Beløpet tilsvarer 533 193 000 norske kroner i etterlønn.

I tillegg får den tidligere Boeingsjefen opprettholdt en opsjon til å kunne kjøpe 73.000 aksjer i Boeing til en pris på 75 dollar per aksje dersom han skulle ønske det.

Muilenburg startet å jobbe i Boeing i 1985 og bygget seg opp til å bli direktør for hele selskapet. Han fikk sparken fra stillingen i slutten av desember 2019, som del av at produsenten har valgt å bytte ut ledere som har bidratt til de enorme konsekvensene Boeings 737 MAX-program har fått for selskapet.

David Calhoun som har vært endel av styret i Boeing, og som var med på å gi sin Muilenburg sparken har nå tatt over stillingen som direktør for selskapet, melder USA Today.

LES OGSÅ: BOEINGS DIREKTØR FIKK SPARKEN

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer