11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

Avianca søker beskyttelse mot kreditorer

Colombias nasjonale flyselskap Avianca har søkt myndighetene om beskyttelse mot sine kreditorer. Selskapet ber myndighetene om økonomisk støtte for å kunne overleve frem til flytrafikken kan tas opp igjen.

Selskapet som normalt flyr 30 millioner passasjerer i året, har hatt sine fly stående på bakken siden mars måned.

Nå advarer ledelsen at dersom selskapet går konkurs vil det bety at 21.000 ansatte står uten jobb. Selskapet har et amerikansk eierskap, og således er det også søkt om Chapter 11 i USA – som beskyttelse mot kreditorer.

I følge ledelsen var selskapet godt i gang med å opparbeide seg en bedre økonomisk plattform, da utbruddet av koronaviruset slo til for fullt. Nå er økonomien blitt verre enn da selskapet startet restruktureringen for å komme seg opp igjen på plussiden.

Beskyttelsen mot kreditorene gjelder både moderselskapet og en rekke av datterselskapene.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer