Foto: Hans O. Nyborg

Totalt 2 767 623 passasjerer reiste til eller fra Avinors lufthavner i september i år. Det er en oppgang på 82 prosent sammenliknet med samme måned i 2020, men fremdeles 45 prosent lavere enn september 2019.

Sammenliknet med august økte totaltrafikken ved Avinors lufthavner i september med 12 prosent. Størst var økningen på utenlandstrafikk, som økte med 14 prosent fra august.

– Det er gledelig at passasjertallene fortsetter å øke, noe som gjenspeiler økt aktivitet i norsk luftfart og at flere og flere kommer tilbake på jobb. Vi forventer imidlertid en enda større vekst i oktober i takt med at de globale reiserådene ble opphevet 1. oktober, sier trafikkdirektør i Avinor, Gaute Skallerud Riise.

Flere ruter gjenåpnes

Antall reisende til eller fra utlandet økte med 263 prosent sammenliknet med september i 2020. I tråd med dette åpnes flere og flere flyruter opp igjen.

– I uke 39 ble det operert 172 utenlandsruter fra Avinors lufthavner, men det er fremdeles godt under 2019-nivået som var på 248 ruter samme uke, sier Riise.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Skal bruke Alitalia-navnet
Neste artikkel(+) Første 737 MAX leveranse av denne versjonen