Hangar.no

Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Etter at planene om en stor ny terminal for sjømat på Oslo lufthavn ble skrotet av Avinor i 2019, vekkes planene til live igjen nå.

Avinor skal ha valgt å forhøre seg i markedet på nytt, hvorvidt det er behov og om prosjektet skal gjenopptas. Det er Air Cargo World som melder dette i dag.

Det var i mai 2019 at Oslo lufthavn og Avinor i samarbeide med Worldwide Flight Services (WFS) ble enige om å trekke seg fra en internsjonsavtale om etablering av et sjømatsenter på Gardermoen.

I følge en svært kort og lite forklarende pressemelding i fjor skrev Avinor at WFS har under prosjektutviklingen kommet med endringer som ikke lot seg implementere under det anskaffelsesregelverket Avinor må følge.

– Vi vil nå vurdere om, og hvordan, det best skal tilrettelegges for sjømateksport over Oslo lufthavn sier kommunikasjonssjef i Avinor, Kristian Løksa, er alt som kommuniseres fra Avinor om saken den gang.

Det var i 2016 at Avinor kunne melde at det var inngått et samarbeide med de største eksportørene innen sjømatnæringen hvor en mulighetsstudie for å tilrettelegge for et 15 000 kvadratmeter stort og verdensledende sjømatsenter for flyfrakt skulle settes i gang, med industrialiserte fasiliteter som kan møte fremtidig vekst og legge til rette for handel og verdiskapning i havbruksnæringen. Dette vil være viktig for norsk eksportnæring og spille en svært viktig rolle for at Norge skal kunne nå eksportmålene for sjømatnæringen i fremtiden.

Andre nyheter

130 ansatte i Widerøe mister jobben på Flesland

Hans Olav Nyborg

Brudd i forhandlinger mellom Parat og NHO luftfart

Hans Olav Nyborg

Icelandair redder seg med Boeing-erstatning

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer