Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Etter at planene om en stor ny terminal for sjømat på Oslo lufthavn ble skrotet av Avinor i 2019, vekkes planene til live igjen nå.

Avinor skal ha valgt å forhøre seg i markedet på nytt, hvorvidt det er behov og om prosjektet skal gjenopptas. Det er Air Cargo World som melder dette i dag.

Det var i mai 2019 at Oslo lufthavn og Avinor i samarbeide med Worldwide Flight Services (WFS) ble enige om å trekke seg fra en internsjonsavtale om etablering av et sjømatsenter på Gardermoen.

I følge en svært kort og lite forklarende pressemelding i fjor skrev Avinor at WFS har under prosjektutviklingen kommet med endringer som ikke lot seg implementere under det anskaffelsesregelverket Avinor må følge.

– Vi vil nå vurdere om, og hvordan, det best skal tilrettelegges for sjømateksport over Oslo lufthavn sier kommunikasjonssjef i Avinor, Kristian Løksa, er alt som kommuniseres fra Avinor om saken den gang.

Det var i 2016 at Avinor kunne melde at det var inngått et samarbeide med de største eksportørene innen sjømatnæringen hvor en mulighetsstudie for å tilrettelegge for et 15 000 kvadratmeter stort og verdensledende sjømatsenter for flyfrakt skulle settes i gang, med industrialiserte fasiliteter som kan møte fremtidig vekst og legge til rette for handel og verdiskapning i havbruksnæringen. Dette vil være viktig for norsk eksportnæring og spille en svært viktig rolle for at Norge skal kunne nå eksportmålene for sjømatnæringen i fremtiden.

ANNONSE
Forrige artikkelGresk flyselskap bestiller Airbus-fly
Neste artikkelSAS mottok første Airbus A321LR