Avinor utlyser parkeringskontrakt verdt 2 milliarder på Oslo lufthavn

Denne uken lyser Avinor ut en tilbudskonkurranse som omfatter drift av parkeringsområdene på Oslo lufthavn. Verdien av kontrakten estimeres til rundt 2 milliarder NOK. Kontraktsperioden strekker seg fra 1. januar 2022 til 31. desember 2026.

Parkeringsanlegget på Oslo lufthavn er Nordens største parkeringsanlegg, med hele 21.000 parkeringsplasser. Det har blant annet et av verdens største ladeanlegg for elbiler, to parkeringshus og tilleggstjenester som bilpleieanlegg og Valet Parking. Dagens tjenester baserer seg i stor grad på digitale løsninger i form av nettbasert booking og automatisk skiltgjenkjenning.

Avinor vil jobbe tett med ny leverandør for å videreutvikle dagens anlegg med fokus på nye miljøvennlige løsninger. Avinor har et mål om å være fossilfrie innen 2030.

-Vi har vært svært fornøyd med dagens driver, Onepark AS, men deres kontrakt løper ut 31. desember 2021, og vi går nå ut i markedet med en ny anbudskonkurranse, sier konserndirektør for kommersielt område i Avinor, Joachim Lupnaav Johnsen.

ANNONSE
Forrige artikkelSpiceJet: Leasingselskap har satt tre fly på bakken
Neste artikkelEthiopian Airlines-selskap kan gå konkurs dersom det ikke kommer inn mer penger