-1.4 C
Oslo
24/01/21
Hangar.no

Avsløringer: Boeing og FAA forsøkte å hemmeligholde årsaken til 737 MAX havarier

Fredag slapp Senate Commerce Republicans i USA en 102-sider lang rapport som viser at ansatte hos flyprodusenten Boeing forsøkte å påvirke testpiloter fra luftfartstilsynet FAA under test av MCAS-systemet i 737 MAX-flyene.

I henhold til rapporten som ble gjort offentlig fredag, kommer det frem opplysninger om at både Boeings ansatte, og testpilotene fra FAA sammen skal ha forsøkt å dekke over at MCAS-systemet var den direkte årsaken til at to 737 MAX-fly styrtet, i henholdsvis 2018 og 2019.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at senatets formann, Roger Wicker, sier i en kommentar at undersøkelser som har ført til rapporten, viser at det har vært mangelfull lederskap fra FAA og brudd på flere sikkerhetsregler.

FAA sier i en kort kommentar at det nå skal granske rapporten og komme tilbake med svar på de beskyldningene som rapporten kommer med.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer