Foto: Hans Olav Nyborg

Flyprodusenten Boeing er på nytt i vindene over et CCAS-systemet (Cockpit Crew Alerting System) i den nye flytypen 737-10 MAX, også kjent som 737 MAX 10.

Under et pressemøte hos Boeing i Seattle denne helgen kunne sikkerhetssjefen for Boeings flytyper, Mike Delaney avvise at det er behov for fornyelse.

-Jeg personlig har ikke troen på at det er noen verdi å fornye og endre på 737-10 systemene før en sertifisering, sa Delaney til Reuters.

Sikkerhetssjefen er klar i sin tale overfor de som tar til ordet for å endre systemene før flytypen blir godkjent.

-Det finnet ingen data i dag som sier at det å fornye og å legge til ut systemene i MAX-flyene vil gjøre dem sikrere, vi evaluerer hele tiden alternativene og ser rundt oss hva som er tilgjengelig, men noe slikt finnes ikke tilgjengelig i markedet i dag fortsatte Delaney.

Boeings 737 mangler Engine Indicating and Crew Alerting System (EICAS), noe som skal være påbudt etter FAA-regler, men som i dag er godkjent som dispensasjon for flytypen.

Dette har vært en del av debatten rundt sertifiseringen som pågår av 737-10, og som har forsinket arbeidet både hos Boeing og FAA. Nå satser Boeing på at det klarer sammen med FAA å få den største varianten av MAX-flyene godkjent før 1. januar 2023, da trår en rekke nye regler i kraft som blant annet vil gjøre at Boeing ikke lengre kan sertifisere sine egne fly, og hvor EICAS kan bli et system produsenten blir pålagt å montere inn i flyene.

ANNONSE
Forrige artikkelKutter i basefly og ansatte på tysk storflyplass
Neste artikkelNorse: Dato satt for flyvninger fra Gatwick