Foto: Babcock Norway

NHO luftfart avviser en søknad om dispensasjon fra selskapet Babcock Norway. Selskapet har vært klar på at det kun vil ta kort tid før alle ambulanseflyene står på bakken.

– Ved en lockout av Babcocks teknikere vil det ta kun timer før Babcock må sette fly på bakken, og dager før hele flåten står. Dette medfører at vi ikke vil være i stand til å gjennomføre rekvirerte pasienttransporter og ivareta nødvendig beredskap, sa daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden til VG/E24.

NHO Luftfart har avvist selskapets søknad om dispensasjon. I en pressemelding presiseres det fra NHO at Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) har inkludere alle medlemmer innenfor Flyteknikeroverenskomsten i den opprinnelige plassoppsigelsen som ble innlevert. NHO skriver at konflikten potensielt ville kunne omfatte alle ansatte.

– NHO Luftfart har ikke ved beslutningen om lockout valgt ut enkeltbedrifter, men vi har forholdt oss til den plassoppsigelsen NFO selv har gitt; såkalt passiv lockout.  Etter vår vurdering må NFO selv ta konsekvensen av at de gjorde samtlige medlemmer til en del av konflikten, inkludert dem som Babcock nå søker om dispensasjon for, sier administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe til E24.

ANNONSE
Forrige artikkelSikret seg første kunde for nytt fraktfly
Neste artikkelSjokkert over egen regjering