Den aller siste skansen som hindrer London Heathrow  i å kunne starte utviklingen av den tredje rullebanen, er nå på lang vei brutt.

Området Sipson som er aktuelt for å bygge ut den nye rullebanen består nemlig av en hel landsby med 540 husstander, men BAA som eier og drifter flyplassen London Heathrow har nå kjøpt 225 av boligene. Dermed er det bare 80 boliger som står igjen som frittstående eiere, men her er også oppkjøp og forhandlinger i gang.

De resterende boligene eies av utbyggere som er mer enn villige til å selge til BAA.

Startet kampen i 1998

I 1998 da det ble kjent at flyplassen hadde behov for en tredje rullebane engasjerte beboerne i Sipson seg mot planene. Både politikere og statsråder gikk villig i forsvar mot utbyggingsplanene, og for bevaring av den lille landsbyen.

Kampen ble både lang og hard og lenge så det klart ut for at beboerne hadde vunnet og kunne slappe av, det ville ikke komme noen ny tredje rullebane ved Heathrow.

Det endret seg i 2010, ikke minst fordi det var kommet til et politiske skifte innen maktens korridorer, men også fordi BAA benyttet deg av muligheten under det politiske valget til å love beboere at om de solgte skulle de få samme prisen BAA hadde lovet i 2002. For da la nemlig BAA et svært så godt tilbud fram for beboerne, som til slutt ble nedstemt.

En ble til ti

Da en av beboerne i 2010 bestemte seg for å selge, gikk det plutselig hull på byllen for BAA, naboene ble revet med og ombestemte seg rask, dermed ble det salg på salg og BAA satt igjen med godt over 100 boliger.

I 2011 forsatte salget og per dags dato er det altså halvparten av boligene som er solgt til driftsselskapet bak flyplassen.

Noe hjelp har også BAA fått av at enkelte bedrifter som lå i Sipson har gått konkurs, flyttet eller valgt å selge seg ut.

Når bedrifter som supermarkedet, slakteren, hagesenter og bilforhandlere forsvant, ble det også en kort vei for de som var innbyggere å selge huset, ettersom handlemulighetene i nærområdene ble borte.

Mistet stemmen

Nå har aksjonen som jobbet så hard for å hindre den tredje rullebanen mistet sin stemme i følge avisen The Guardian, mest fordi flere av dem som sto på barrikadene har flyttet vekk fra området og solgt huset sitt.

De fleste som protesterte, og som fortsatt bor i byen har blitt trøtte av å slåss mot BAA og etableringen, nå er det nemlig ingenting som hindrer BAA i å få fullført planene for utbyggingen og til slutt startet arbeidet med å få på plass den tredje rullebanen.

 

 

ANNONSE
Forrige artikkelDAT fikk ikke medhold om Lofoten
Neste artikkelVil finne etterbruk av Pir Syd