Bagasjebrettene på Oslo Lufthavn har flere bakterier enn dosetene på flyplassen

Aftenposten kan i dag avsløre det reisende helst ikke vil tenke på men kanskje er klar over om en tenker seg om. Bagasjebrettene i sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn har flere bakterier enn dosetene på toalettene på flyplassen.

Årsaken er i følge avisen som har sjekket bakteriemengden på begge deler, bagasjebrettene vaskes kun fire ganger i året.

Aftenposten skriver i sin sak (Bak betalingsmur) at nivået på antall bakterier i bagasjebrettene var flere ganger høyere enn det som ble funnet på toalettseter på ett av herretoalettene på flyplassen.

Avisen har full oversikt i sin artikkel over hvor høye nivåer som ble funnet i forhold til det som er grensen for greit.

Det er ikke bare bagasjebrettene som var fulle av bakterier, også innsjekkingsskjermene om passasjerene selv bruker til å sjekke seg inn på var fulle av bakterier og med for høye verdier.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no