Det indiske selskapet Tata Sons Group bekrefter tirsdag at selskapet har undertegnet en avtale med den europeiske flyprodusenten Airbus om kjøp av inntil 250 fly.

Selskapet har undertegnet en LOI – Leeter of intent for et kjøp av de 250 flyene. Frem til nå har det kun blitt spekulert i avtalen som er delt mellom Airbus og Boeing, det er første gang at selskapet som blant annet eier Air India bekrefter kjøp.

-Vi har bestandig hatt et godt samarbeide med flyprodusenten Airbus og i dag kan jeg bekrefte at vi nå har inngått en LOI-avtale med produsenten om kjøp av 250 fly, sier styreleder for Tata Sons, Natarajan Chandrasekaran til India Times.

Avtalen inkluderer 40 fly av typen Airbus A350, mens resten av bestillingen dreier seg om fly i mellomklassen innen A320-familien.

Under en direktesendt pressekonferanse i dag undertegnet den indiske statsministeren, Narendra Modi og den franske presidentene, Emmanuel Macron avtalen på vegne av produsenten og eierselskapet av flyselskapene.

Det er første gang på 16 år at flyselskapet Air India kjøper nye fly, ikke siden 2005 har selskapet kjøpt fly, den gang 111 stykk med blant annet Boeing 787 som et av hovedproduktene.

Nå planlegger Air India å utvide flåten sin og ekspandere til nye markeder og nye destinasjoner. Tata Sons ønsker å få Air India tilbake opp på 30 prosent andel av markedet i hjemlandet.

Her har selskapet sett seg ut de neste fem årene til å ekspandere både flåten og rutenettverket.

Air India skal blant annet ekspandere til Europa, Nord-Amerika og til Australia.

Over de siste månedene har selskapet hentet tilbake 10 mellomdistansefly og seks langdistansefly som har stått parkert siden pandemien. Nå flyr selskapet en større andel av fly i flåten enn bare for 12 måneder siden.

Air India skal også fornye kabinen og interiøret i 27 Boeing 787 og 13 Boeing 777, noe som vil ha en kostand på rundt 400 millioner amerikanske dollar.

Selskapet planlegger å ha økt flyflåten med rundt 50 fly innen utgangen av 2024, noe som vil øke kapasiteten med 50 prosent.

ANNONSE
Forrige artikkelMoldova har stengt luftrommet
Neste artikkelSAS utsatt for hackerangrep