-1.4 C
Oslo
24/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Bekreftet: Qatar Airways kvitter seg med halvparten av A380-flyene

Direktør Al Baker i Qatar Airways bekreftet onsdag morgen at det nå er tatt en avgjørelse hva angår selskapets Airbus A380-fly. Av de ti flyene selskapet disponerer, vil fem av dem aldri returnere i trafikk.

Under en livekonferanse hos CAPA i dag, kunne direktøren fortelle at selskapet ønsker å fokusere på Airbus A350 og Boeings 787 som flyene med mest verdi igjen for pengene. I tillegg har disse flymodellene et langt lavere avtrykk hva angår fotavtrykket på klima.

Baker kunne spøke litt med at om du er interessert i å kjøpe, så har han en eller flere til salgs.

Qatar Airways har ingen planer om å hente de fem flyene tilbake som skal opereres, nå innen nær fremtid. Det vil trolig ta flere år før flyene er tilbake, og mye kan endre seg på denne tiden kunne han fortelle.

Den eldste av selskapet A380 er levert i 2014, mens den nyeste ble levert i april 2018. Gjennomsnittsalderen blir dermed i overkant av fem år for disse flyene.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS-sjefen slutter i selskapet

Redaksjonen

Braathens Regional Airways får lånegaranti fra den svenske staten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer