Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Belgia forbyr 737 MAX flyvninger til 2020 – Flere land følger trolig etter

Belgia er første europeiske land som nå forlenger bruken og flyvninger av Boeings 737 MAX ut til 2020.

I følge Aliners World er det luftfartstilsynet i Belgia, BCAA , som velger å forlenge forbudet mot at flytypen får fly til og fra landets flyplasser og i luftrommet over landet. Forbudet skal nå gjelder ut 2019 og frem til starten av 2020.

Det betyr at det blir forbudt å fly 737 MAX fly gjennom luftrommet til Belgia frem til 30. desember 2019. Fra før har Tyskland også valgt å forlenge sitt forbud mot flytypen, frem til 1. oktober i år.

Det er ventet at sertifiseringen av flytypen kan drøye og ta minst tre til seks måneder fra nå. Det kan bety at MAX-flyene uansett ikke er i luften før i slutten av 2019, begynnelsen av 2020.

Andre nyheter

American Airlines Airbus-fly fortsatt på bakken seks måneder etter hendelse

Hans Olav Nyborg

Airbus A380-motor tok fyr på flyplass i Korea

Hans Olav Nyborg

Fly havnet utenfor rullebane i Alaska – Fire personer skadd

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer