Hangar.no
  • Forsiden
  • Flyindustri
  • BELUGA XL: Nå nærmer den nye kjempen seg å bli ferdig – rullet ut av fabrikken denne uken
Flyindustri

BELUGA XL: Nå nærmer den nye kjempen seg å bli ferdig – rullet ut av fabrikken denne uken

Det første Beluga XL flyet til Airbus nærmer seg nå å bli ferdig. Denne uken ble flyet rullet ut av hangaren i Toulouse, basert på Airbus A330-200 skal det bli produsentens nye fraktfly som skal erstatte dagens Beluga-fly basert på Airbus A300.

Det er ventet at dette første Beluga XL skal ut å fly sin første flytur i midten av 2018. For Airbus har det å bygge om en Airbus A330 til å bli et kjempefly inne transportkategorien betydd at ingeniørene hos produsenten har måtte teste ut en lang rekke nye systemer, og ikke minst tøye grensene for hvor stort flyet kan bli.

Flyet skal nå få montert på seg sine to motorer av typen Rolls-Royce Trent 700, for deretter å teste om disse vil kunne holde flyet oppe med den tyngden det nå har, slik simuleringer før byggingen viser at skal gå bra. Disse testene tar en måneds tid og foregår på bakkenivå.

Når dette er gjort blir flyet ferdigstilt for sin første flytur.

Beluga XL er 8,8 meter høy på det meste og flyene skal kunne ta med seg to vinger til en Airbus A350, mot dagens Beluga som kun kan ta en vinge med om gangen. Det er ventet at flytypen skal settes i drift hos Airbus i midten av 2019.Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines dropper planene om å bestille Airbus A220

Første Airbus A380 er nå hugget opp – Fremtiden for flytypen ser dyster ut

Juli 2018: Airbus fikk kun 8 endelige salg av fly