Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Ber Airbus levere nye fly raskere – Går mot strømmen

Flyselskapet airBaltic går mot strømmen av flyselskap som velger å avbestille nye fly, og kansellere kontraktene med Airbus og Boeing. Nå ønsker flyselskapet at Airbus leverer nye Airbus A220 raskere enn planlagt.

airBaltic håper å kunne ha 50 slike fly i flåten innen utgangen av 2025. I et intervju med Bloomberg sier direktør for selskapet, Martin Gauss, at selskapet har som så mange andre måtte sette sine fly på bakken.

Nå ser flyselskapet muligheter til å fase ut flere av sine eldre fly av typen Boeing 737, og kommer dermed nærmere en enhetsflåte av flytypen A220. airBaltic håper å kunne starte opp igjen med flyvninger fra og med 14. mai, den dagen Latvia har valgt å åpne opp igjen landet.

I dag har selskapet 22 Airbus A220 i flåten, og fire Boeing 737 samt 12 Dash 8.

Selskapet har en opsjon på ytterligere 30 A220 som det kan være aktuelt å overføre til bekreftede kjøp. Det er noe selskapet vurderer i forhold til en ekspansjon i Skandinavia og Norden generelt.

De neste månedene skal selskapet motta fire nye fly fra Airbus, men dette er mer usikkert nå som produsenten har stanset produksjonen i Canada på grunn av koronaviruset.

Andre nyheter

Fikk levert tre nye Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Hans Olav Nyborg

Utsetter leveransen av 18 Boeing 737 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer