Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet airBaltic går mot strømmen av flyselskap som velger å avbestille nye fly, og kansellere kontraktene med Airbus og Boeing. Nå ønsker flyselskapet at Airbus leverer nye Airbus A220 raskere enn planlagt.

airBaltic håper å kunne ha 50 slike fly i flåten innen utgangen av 2025. I et intervju med Bloomberg sier direktør for selskapet, Martin Gauss, at selskapet har som så mange andre måtte sette sine fly på bakken.

Nå ser flyselskapet muligheter til å fase ut flere av sine eldre fly av typen Boeing 737, og kommer dermed nærmere en enhetsflåte av flytypen A220. airBaltic håper å kunne starte opp igjen med flyvninger fra og med 14. mai, den dagen Latvia har valgt å åpne opp igjen landet.

I dag har selskapet 22 Airbus A220 i flåten, og fire Boeing 737 samt 12 Dash 8.

Selskapet har en opsjon på ytterligere 30 A220 som det kan være aktuelt å overføre til bekreftede kjøp. Det er noe selskapet vurderer i forhold til en ekspansjon i Skandinavia og Norden generelt.

De neste månedene skal selskapet motta fire nye fly fra Airbus, men dette er mer usikkert nå som produsenten har stanset produksjonen i Canada på grunn av koronaviruset.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS legger ned rute til Hong-Kong
Neste artikkelHva skjedde med Airbus A318?