11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Wikipedia

Berlin Schönefeld bytter navn

Tyske myndigheter har bestemt at flyplassen Schönefeld i berlin skal integreres med den nye flyplassen Berlin Brandenburg, og bytte til det samme navnet med samme flyplasskode.

Opprinnelig var planene at de to flyplassene som ligger rett ved siden av hverandre skulle fortsette å operere med hver sin flyplasskode, men etter at flere instanser har ment at dette skaper forvirring, er det nå bestemt at begge flyplassene blir en og samme.

Når den nye storflyplassen i Berlin åpner i oktober, blir dermed flyplasskoden SXF som Schönefeld i dag benytter, endret til BER, som samsvarer med den nye Brandenburg flyplassen. Berlins andre flyplass, Tegel, skal stenges når den nye flyplassen åpner.

Schönefeld vil i forbindelse med at Brandenburg åpner, bli omdøpt til Terminal 5, mens den nye flyplassen blir hetende Terminal 1.

Brandenburg skal åpnes 31. oktober i år, ni år etter den opprinnelige åpningsdatoen. Byggingen av selve flyplassen startet i 2006, men har blitt forfulgt av en av de største byggeskandalene i Tyskland i moderne tid.

Nå skal flyplassen endelig åpnes, til tross for at flere tar til ordet for at den allerede er for liten med tanke på at den skulle ha operert i ni år allerede, melder tyske aviser.

Andre nyheter

Danske Spies setter opp charterfly til Hellas i dansk høstferie

Hans Olav Nyborg

Flyselskap åpner restaurant i en Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer