Wikipedia

Tyske myndigheter har bestemt at flyplassen Schönefeld i berlin skal integreres med den nye flyplassen Berlin Brandenburg, og bytte til det samme navnet med samme flyplasskode.

Opprinnelig var planene at de to flyplassene som ligger rett ved siden av hverandre skulle fortsette å operere med hver sin flyplasskode, men etter at flere instanser har ment at dette skaper forvirring, er det nå bestemt at begge flyplassene blir en og samme.

Når den nye storflyplassen i Berlin åpner i oktober, blir dermed flyplasskoden SXF som Schönefeld i dag benytter, endret til BER, som samsvarer med den nye Brandenburg flyplassen. Berlins andre flyplass, Tegel, skal stenges når den nye flyplassen åpner.

Schönefeld vil i forbindelse med at Brandenburg åpner, bli omdøpt til Terminal 5, mens den nye flyplassen blir hetende Terminal 1.

Brandenburg skal åpnes 31. oktober i år, ni år etter den opprinnelige åpningsdatoen. Byggingen av selve flyplassen startet i 2006, men har blitt forfulgt av en av de største byggeskandalene i Tyskland i moderne tid.

Nå skal flyplassen endelig åpnes, til tross for at flere tar til ordet for at den allerede er for liten med tanke på at den skulle ha operert i ni år allerede, melder tyske aviser.

ANNONSE
Forrige artikkelFløy en flytur for selskapet, så ble flyet parkert og glemt
Neste artikkelFlyr verdens eldste Airbus A300