Hangar.no
Foto: BER
Internasjonalt

Berlins skandale flyplass trenger 750 millioner euro for å bli ferdig

Den skandaleomsuste storflyplassen Brandenburg i Berlin skal nå etter planen åpnes i oktober 2020 om alt går som det skal. Det kan se ut som ikke alt går på skinner foran denne datoen da hele prosjektet nå står og faller på finansiering.

I følge den tyske avisen Der Bild trenger prosjektet hele 750 millioner euro for å i det hele tatt nærme seg en ferdig status til oktober 2020.

Styret for den nye flyplassen fikk en rapport i slutten av desember 2017 hvor beløpet fremgår. Flere tyske aviser skriver i dag at beløpet trolig er nærmere 900 millioner euro. Nå står alt arbeidet med den nye flyplassen på nytt i fare for å stanse helt opp, på grunn av manglende kapital.

Flyplassen skulle opprinnelig åpnes i 2012 og er siden blitt en av de største skandaleprosjektene i Tyskland i nyere tid. Hver måned flyplassen står ubrukt koster det rundt 13 millioner euro i rene utgifter.

Pengene må komme fra politisk hold, men her har en lang rekke krefter sterk motstand mot å putte mer penger inn et prosjekt som aldri ser ut til å bli ferdig. Store deler av flyplassen med terminalbygg og rullebane har måtte bygges om i løpet av de siste årene.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Boeing tilbakebetaler forskudd på 737 MAX til Jet Airways

Hans Olav Nyborg

Dagsrekord for Turkish Airlines sist lørdag

Flere bombetrusler mot fly