Hangar.no

Beslutter ny flyplass i Rana

Fylkestingsgruppen til KrF i Nordland går nå inn for å anbefale fylkesstyret å bygge en ny flyplass på Hauan ved Mo i Rana, en flyplass med en rullebane på 2200 meter.

Dermed støtter gruppen planene som er foreslått av Avinor om ny flyplassstruktur for Helgeland, melder Ranablad.

– Det er her vurdert de tre lufthavnene Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana. Brønnøysund ligger over to timer med bil unna øvrige lufthavner og forutsettes uendret. Det er her vurdert 1199 m og 2000 m på Sandnessjøen og ny lufthavn på 2200 m i Mo i Rana. Med 1199 m på Sandnessjøen vil en kunne operere en trekantrute med Brønnøysund til Oslo. Alle de foreslåtte alternativene er teknisk mulige løsninger uten særlig operative begrensninger. Ut fra en totalvurdering anses lang rullebane i Mo og 1199 m i Sandnessjøen best å ivareta framtidig regional utvikling på Helgeland, både for petroleumssektoren og næringsmiljøet i Mo, heter det i Avinors rapport.

 

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer