Det franske transportselskapet CMA CGM Group har undertegnet en MOU-avtale med Airbus for fire fraktfly. Det er flya v typen Airbus A350F som er del av avtalen.

MOU (Memorandum of Understanding) er en avtale som skal føre frem til et kjøp. De fire flyene skal opereres av selskapets nye datterselskap, CMA CGM AirCargo som er under oppstart med egen AOC-lisens.

Selskapet har frem til nå fløyet under AOC-lisens til moderselskapet. Fraktselskapet skal nå sikre nødvending finansiering av kjøpet, før en endelig underskrift blir gitt og flyene kan settes i produksjon.

Dette er den andre bestillingen Airbus mottar for sin nye lanserte frakter, A350F. Under Dubai Air Show la også ALC inn bestilling av flytypen.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous article Auksjonerer bort skadet Sukhoi-fly
Next article Har startet jakten på piloter til nytt selskap