19.6 C
Oslo
19/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Bestiller ombygging av 11 Boeing 737

Leasingselskapet GECAS har valgt å legge inn en bestilling for ombygging av 11 Boeing 737-800 fly, til fraktfly. Det er den amerikanske flyprodusenten Boeing, som har bygget flyene, som nå får oppdraget med å bygge disse om.

I tillegg til de 11 flyene som har vært en opsjon fra en tidligere avtale, skal også GECAS ha ni fly som en opsjon i en ny avtale. Det betyr at leasingselskapet kan velge å aktivere avtalen rundt ombygging av ytterligere ni Boeing 737, dersom markedet tilsier at behovet er til stede.

Til dags dato har Boeing bygget om og levert fra seg 23 Boeing 737-800, som er bygget om fra passasjerfly til fraktfly. Flyene får etter ombygging betegnelsen Boeing 737-800BCF. Nå har Boeing totalt 76 slike fly som fremover skal bygges om for ulike kunder.

Flyprodusenten startet å tilby denne typen ombygging av fly i 2016.

Boeing 737-800BCF kan ta opp til 23,9 tonn med frakt, og kan legge bak seg 3750 kilometer med full last.

Andre nyheter

Nær 700 Dreamlinere kan være rammet av ny produksjonsfeil hos Boeing

Hans Olav Nyborg

Boeing har funnet årsaken til drivstofflekkasjer i KC-46

Hans Olav Nyborg

EASA har testet ferdig 737 MAX – Nå må alle dataene gjennomgås før en godkjenning kan gis

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer