15.2 C
Oslo
12/08/20
Hangar.no

Bestiller to Airbus A321neo til troppetransport

Tyske myndigheter har i dag inngått en avtale med den europeiske flyprodusenten Airbus om kjøp av to fly. Det er to Airbus A321neoLR (Long Range) som skal leveres i 2022.

Begge flyene skal bygges i løpet av 2021, og vil fra henholdsvis august og oktober 2021 bli konfigurert for militært bruk, av Luftwaffe. Det tyske luftforsvaret skal bruke de to Airbus-flyene til transport av militære tropper, og ha muligheten til å konvertere flyene om til flygende sykehus.

Aitbus skal bygge flyene med tilpasninger som gjør at flyene enkelt kan konfigureres til 18 forskjellige oppsett, ut i fra oppgaven flyet får under et oppdrag. Airbus-flyene skal leveres til den tyske stat i første kvartal av 2022.

Andre nyheter

Vurderer å kansellere bestilling av Boeing 787-10

Hans Olav Nyborg

Embraer utsetter ny versjon av E175

Hans Olav Nyborg

Dette er kravene fra FAA for at Boeing får godkjent 737 MAX igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer