Hangar.no

Bestiller to Airbus A321neo til troppetransport

Tyske myndigheter har i dag inngått en avtale med den europeiske flyprodusenten Airbus om kjøp av to fly. Det er to Airbus A321neoLR (Long Range) som skal leveres i 2022.

Begge flyene skal bygges i løpet av 2021, og vil fra henholdsvis august og oktober 2021 bli konfigurert for militært bruk, av Luftwaffe. Det tyske luftforsvaret skal bruke de to Airbus-flyene til transport av militære tropper, og ha muligheten til å konvertere flyene om til flygende sykehus.

Aitbus skal bygge flyene med tilpasninger som gjør at flyene enkelt kan konfigureres til 18 forskjellige oppsett, ut i fra oppgaven flyet får under et oppdrag. Airbus-flyene skal leveres til den tyske stat i første kvartal av 2022.

Andre nyheter

Fikk levert tre nye Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Hans Olav Nyborg

Utsetter leveransen av 18 Boeing 737 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer