16.1 C
Oslo
18/09/20
Hangar.no
Foto: SMK

Bevilger fem milliarder til norske flyplasser

Avinor vil få fem milliarder kroner til å kunne dekke opp for tapte inntekter ved norske flyplasser under koronapademien. I dag har det statlige selskapet mistet nær sagt alle inntekter, men sitter igjen med høye driftskostnader og utgifter som må dekkes.

Derfor sørger nå den norske regjeringen for at det i revidert statsbudsjett legges opp til at Avinor i første omgang, å dekke inn fem av de mellom syv og åtte milliardene som trolig forsvinner i inntekter under luftfartkrisen som er oppstått.

For Avinor blir det påpekt at kostnadsbildet ikke har endret seg vesentlig, men inntektskildene er helt borte.

Regjeringen legger opp til å dekke Avinors tap, i tillegg til at det skal bevilges nok til at planlagte flyplassprosjekter som skulle ha startet opp blir vurdert i forhold til ekstra bevilgninger.

Regjeringen kunne tirsdag fortelle at de ikke kommer til å ta utbytte i 2020 fra Avinor, noe som tilsvarer 351 millioner kroner. I tillegg får selskapet avdragsfrihet på lån fra staten, noe som tilsvarer 444,4 millioner kroner.

Andre nyheter

Norwegian åpner nytt kontor i Riga

Hans Olav Nyborg

Flere hundre SAS-piloter mister jobben

Hans Olav Nyborg

Nytt fly på plass hos Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer