Foto. Hans O. Nyborg

Mens en blid og fornøyd Bjørn Kjos kunne sette seg på et fly fra eget selskap i Paris tirsdag kveld, med noen en pris for beste flyselskap i bagasjen, er tankene til den 72 år gamle toppsjefen med fokus på å trappe ned.

De siste 17 årene har Bjørn Kjos reist utallige ganger på tur for selskapet, mottatt utallige priser og hatt samtaler med alt som kan krype og gå innen luftfarten, nå ønsker ansiktet til det norske flyselskapet å komme seg ned fra tronen og fortsette som konsulent i bakgrunnen.

I følge avisen Dagens Næringsliv sier Bjørn Kjos at han gjerne ser 2019 som det siste året han regjerer på toppen av rødsnute-selskapet. Årene siden oppstarten i 2002 har vært en berg og dalbane hva angår hendelser og utfordringer, men også i form av utvikling for Norwegian.

Fra oppstarten med to Boeing 737 fra Gardermoen, til nå å ha over 230 fly i flåten har kostet mye for sjefen som enten han ville det eller rikke ble ansiktet utad.

Selv om flyet fra Paris Charles de Gaulle til Oslo tirsdag kveld ble ferdig med boarding på rekordtid, og turen med sjefen ombord ble unnagjort på en time og 50 minutter, var nok den harde landingen og en kraftig oppbremsing av pilotene ved ankomst på Gardermoen også et tegn for Bjørn Kjos om at tiden nærmer seg for å la andre ta over jobben som leder i Norwegian.

Selv sier Kjos til avisen at han ikke kan sitte i jobben når en er kommet opp i 70-årene. Nå håper han at styret i Norwegian kan klare å finne frem til en kandidat som kan etterfølge ham i stolen på Fornebu. Finansdirektør Geir Karlsen i selskapet, og den tidligere kommersielle direktøren Daniel Skjeldam er utpekt som mulige kandidater.

ANNONSE
Forrige artikkelKorean Air planlegger å kjøpe 30 nye Dreamlinere
Neste artikkelairBaltic vurderer Airbus A321XLR for transatlantiske ruter